Sistemul EPDM pentru acoperisuri lestate si terasa inversata

Membrana EPDM pentru acoperisuri lestate

Sistemul EPDM lestat utilizat pentru acoperisuri terasa prezinta avantajul unei instalari facile cu costuri reduse.

epdm acoperisuri lestatePractic Membrana EPDM este fixata mecanic doar perimetral si acoperita cu un strat de lest de minim 60 kg/ mp pentru a asigura stabilitatea in conditii de vant dar si cu rol estetic si de izolatie termica.

Cel mai uzual strat de lest este balastul rotunjit de diametru mic, insa se pot folosi si dale de beton / piatra pe pat de nisip sau pavaje WPC.

De altfel mai multe tipuri de lest pot fi imbinate armonios insa pentru toate variantele se impune protejarea membranei cu un strat de geotextil min 200g/mp.

In cazul sistemului terasa inversata termoizolatia este montata peste hidroizolatiei astfel incat nu mai este necesara utilizarea geotextilului pentru protejarea membranei EPDM.

Pentru folosirea acestui sistem inginerii de rezistenta trebuie sa aiba in vedere capacitatea de incarcare a planseului.

Membrana EPDM oferita pentru acoperisuri terasa in sistem lestat este prefabricata la dimensiunile solicitate.  Acolo unde este cazul elemente tridimensionale cum ar fi colturi exterioare, socluri pentru luminatoare sau racorduri cu conducte sunt prefabricate si atasate membranei.

membrana epdm pentru acoperisuri lestate membrane epdm pentru terase lestat